Astra biztosítót felszámolják

Felszámolják az Astra biztosítót

Astra biztosító csődje
Becsődölt a romániai Astra

A  román pénzügyi felügyelet (ASF) hivatalos közlönyben megjelentette a Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Biztosító tevékenységi engedélyének visszavonásáról rendelkező határozatát, és bíróságon kezdeményezte a felszámolási eljárás megindítását, amely kihat az Astra magyarországi fióktelepének működésére is.

Kárbejelentést csak a román állami garancialap felé tenni

2015. szeptember 14-étől az Astra magyarországi fióktelep kárbejelentést nem vehet át, a már bejelentett károk esetén nem indíthat kárfelvételi eljárást, dokumentumot nem vehet át. Ezzel egyidőben felfüggesztésre került a Fióktelep kárkifizetési jogosultsága is.

2015. szeptember 14-étől kárbejelentést a román állami biztosítási garanciaalap (FGA) számára kell megtenni, és szintén onnan várható a károk kifizetése a károsultak számára. A kárrendezéshez szükséges, román és magyar nyelvű dokumentumok itt letölthetőek.

A román garancia alapban elegendő a fedezet az ügyfelek kártalanítására - minden termék vonatkozásában – 100.000 euró/káresemény mértékig

Az Astra ajánlatot tesz meglévő ügyfeleinek a szerződés felmondására

Az Astra S. A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe 2015. szeptember második felében, postai úton, 2015. szeptember 30-ai hatállyal közös megegyezésre irányuló ajánlatot tesz valamennyi ügyfele (KGFB, casco, lakás) számára a szerződés felmondására. Ezzel a lehetőséggel az az ügyfél élhet, akinek a szerződése legalább 2015. szeptember 30-áig díjjal rendezett, vagy addigra díjrendezetté válik.

A díj nem fizetés miatt megszűnt KGFB szerződéseket az ügyfelek jogosultak más Társaságnál újrakötni.

Felmondás eljuttatása a biztosítóhoz

Az ügyfélnyilatkozatokat kétféle módon lehet eljuttatni az Astrahoz:

  • elektronikusan (szkennelve vagy fotózva) a km@astrabiztosito.hu címre, tárgyba KIZÁRÓLAG a szerződésszám szerepeljen
  • postai úton: Astra S. A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe, 1371 Budapest, Pf. 444. – a borítékra kívülre a kötvényszámot kell feltüntetni!

Mellékletek:

Értesítő levél minta

Astra biztosito felmondasi NYILATKOZAT

Astra biztosito Román Garanciaalap GYIK

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük